Gratis, 10 stafuri practice pentru a preveni depresia

Stafuri practice pentru a preveni depresia

Iata, ce trebuie sa faci:

  1. Nu cauta un vinovat in tine, nu te invinovati.  Straduieste-te sa accepti ca aceasta boala este ca orice boala, cum ar fi diabetul, cancerul sau o boala de inima, care presupune sa-I acorzi atentie si ingrijire. Nu vei avea niciun beneficu invinovatindu-te.
  2. Vorbeste  despre ea, nu o ascunde.  Cu siguranta nu-ti va fi usor sa te expui , insa va fi mai bine sa discuti despre asta decat sa te izolezi. Unii oamnei vor  intelege prin ce treci, te vor sustine si te vor ajuta sa gasesti solutii.
  3. Lasa deciziile importante din viata ta ( precum decizii sentimentale sau legate de cariera), pe alta data cand te vei simti mai bine. Depresia poate afecta perceptia si judecata.
  4. Fa mișcare cel puțîn 30 min/ zi. Sportul  sau chiar si numai mersul pe jos, sunt un remediu natural al depresiei.  
  5. Ingrijeste-ti sanatatea. Cand te simti deprimat, fara chef, ai tendinta de a amana rezolvarea problemelor de sanatate curente. Nu vrei sa  amplifici depresia, vrei sa o previi.
  6. Dormi bine, hraneste-te echilibrat , evita consumul de tutun, alcool sau substante stimulative. Un somn bun de 7-9 ore / noapte te va face sa te trezeșți mai odihnit, mai plin de energie. O alimentație cumpatata fara excese, sporește armonia interioară.
  7. Fa-te bine, facand bine. Implica-te, in activitați de responsabilizare socială, de voluntariat.  Voluntariatul sporește empatia și ajuta la valorizarea prezentului.
  8. Gaseste-ti ceva de facut si persevereaza. Tott cee ace faci din placer, iti va fi benefic.
  9. Conecteaza-te cu familia si prietenii, participa la intalniri in familie, viziteaza-ti prietenii si primeste vizite,
  10.  Ordoneaza-ti viata si iesi la Soare! Renunta la tot cee ace nu-ti mai este de folos si fa-ti planuri noi.

Daca vrei sa citesti mai multe despre depresie citeste si acest articol.

Daca te-ai confruntat cu simptomele depresiei si nu ai reusit sa-i faci fața singur,  poti apela la serviciile oferite de psihologii clinicii noastre: psihoterapie, consiliere psihologica, tehnici de relaxare.

Programeaza-te aici.

Suntem aici pentru a va ajuta, indiferent de ce problema ai!

Psh. Lidia Stoica.